Zelfpluk bij Fleur Couleur

03 / 09

Deze zomer hebben we veel hele fijne uitjes gedaan. Een daarvan was naar de late-night-zelfpluk van Fleur Couleur. Fleur Couleur is een biologische bloemenboerderij in Landegem (tussen Drongen en Nevele). In de zomer organiseren ze zelfpluk, waar je als particulier met een emmertje en een snoeischaar bloemen kan komen plukken. Je betaalt dan 1 euro per stengel die je afknipt en een gevuld emmertje kost meestal ongeveer 20 euro (dan heb je echt al een heel mooi boeket).

Deze zomer ben ik met M’s meter eens gaan bloemen plukken (waar ze een boeketje voor ons bij elkaar plukte) en zijn we ook nog eens geweest met vrienden (waaronder ook M’s meter ;-)). We gingen beide keren naar de late night zelfpluk events: dan is de boerderij open tot zonsondergang. Er zijn ook verschillende stoelen en bankjes ter beschikking, dus breng gerust je picknick mee (wat wij ook deden!) en geniet van de zomeravond (alhoewel het nu al indian summer zal zijn!)

Fleur couleur teelt ook bloemen voor bloemisten, zo bijvoorbeeld als je bij Blommm in Gent bloemen koopt, dan vind je daar o.a. bloemen van Fleur Couleur. Tijdens de wintermaanden is er geen zelfpluk (want geen bloemen), maar kan je wel droogbloemen en bloemenzaden van Fleur Couleur terugvinden in hun verkooppunten.

Rechts het boeketje voor ons geplukt, 9 stengels, dus 9 euro šŸ™‚

Wil je ook nog gaan zelfplukken? Zelfpluk kan op het veld van 1 juni tot 30 september op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18u. Betalen kan normaal gezien enkel cash, maar toen wij naar de zelfpluk gingen, konden we ook ter plaatse overschrijven en was het ook in orde! Meer informatie vind je verder op de website van Fleur Couleur.

© 2022 — madebyines

0 comments on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie