Augustus 2021

13 / 09

Augustus was eigenlijk een heerlijke maand! Er is nog gerechtelijk verlof, waardoor het op het werk net iets kalmer is (je moet veel minder van rechtbank naar rechtbank lopen), we gingen op vakantie en er ontvingen weer best wat bezoek die we letterlijk sinds corona (of zelfs langer) niet meer hadden gezien.

Augustus was precies een maand van “gaan eten” ook. Toevallig waren twee vriendinnen op daguitstap in Gent en besloten we om na mijn werk samen uit te eten. We probeerden chapeluur uit, gezien we alle drie best wel grote kroketten-fans zijn. Ik had hoge verwachtingen en die werden helaas niet allemaal ingevuld. Ik nam een vol-au-vent kroket (die ik meer champignonsaus vond dan vol-au-vent), een pizza-kroket (was niet helemaal mijn ding) en een parmezaan-kroket (die ik wel heel erg lekker vond). Ik vond het slaatje wel lekker en ze serveren bionina (nom), maar voor alles samen was ik denk ik meer dan twintig euro betaald en ik vond het precies dat nu net niet waard…

Ik ging ook ontbijten met een andere vriendin bij oats day long en nam haverpannekoeken met banaan en salted caramel. Amai, echt heel goed. Het heeft mij geïnspireerd om binnenkort toch eens zelf te proberen haverpannekoeken te maken.

Deze foto vond ik zo lief. Onze kat doet het nog als ik in de zetel lig, dan komt hij dicht bij mijn been aanliggen en knuffelt hij mijn been, echt zo lief. // En zoals ik vorige keer zei: het recept van de salade met de balsamicosiroop staat in mijn receptenboekje ;-).

Deze maand “maakte” ik nog eens kriekenspijs met balletjes (niet dat er veel aan te maken valt ;-)). Dat kan eens smaken en dat is echt iets wat kindertijd herinneringen oproept! // Bij onze bestelling bij zooplus (onze poezenmeneer had nieuwe natte voeding en kattenbakvulling nodig) kregen we een muisje met kattenkruid bij. Iemand was fan!

Met andere vriendinnen gingen we eten in Kortrijk. Niet bij nagedacht, hadden we niks gereserveerd en bleek superveel volzet te zijn. We zijn uiteindelijk beland bij Funky Food. Het werd een gezellige avond met lekker eten! Ik at denk ik voor de eerste keer kangeroe-steak en het was wel speciaal met de frietjes! Ook deelden we een libanees tapasbord, wat echt heel hard smaakte! Het enige “minpuntje” was dat het een beetje aan de prijzige kant was.

We kregen nog bezoek (ja nòg) over de vloer en zij brachten deze prachtige bloemen mee! Ik vind het eigenlijk best wel fijn om bloemen in huis te hebben. Als we naar de markt gaan, brachten we soms bloemen mee en dat kan zo echt een fijne sfeer brengen in de woonkamer! Ik heb nog gedacht om een abonnement te nemen ofzo (bijvoorbeeld bij blommm), maar dat vond ik net iets te prijzig.

De dag voor we op vakantie gingen (natuurlijk net dan), was ik pokemon go aan het spelen tijdens het lopen (zoals altijd) en plots, kreeg ik een lompe inval en struikelde ik over mijn voeten. Mijn knie, armen, schouder en kin waren geschaafd. Heel charmant als je net op reis vertrekt en dus goed op de vakantiefoto’s moet staan. #Typisch #mijnleven

Augustus was ook vakantie-tijd! Ik schreef al over ons weekendje aan de Moezel en onze beklimming van de Calmont (mooie zebrasokken, niet waar ;-)?) en onze vakantie in Zuid-Tirol.

Daarna was het terug werken geblazen, want het gerechtelijke jaar staat weer voor de deur! Het lopen gaat goed, het bakken is alweer eventjes geleden (want ik heb het meeste nu wel eens geprobeerd dat ik wil maken), dus ik ben een beetje op zoek naar nieuwe recepten om te proberen (of nieuwe inspiratie websites).

© 2021 — madebyines

 

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

02 / 10

Tamara wrote Reply

Ai, wat een nare val. Hopelijk vielen die vakantiefoto's toch nog net goed mee!

Cancel comment