Op vakantie in Zuid-Tirol

11 / 09

Na ons avontuur in de Moezel, stapten we op zondag na het ontbijt in onze auto. Een trip van zo’n acht uur stond op de planning, dus we vertrokken kort na het ontbijt.

Onderweg leek het niet alsof we naar het mooiste weer op weg gingen, meer nog: onderweg kwamen we in het hevigste onweer dat ik ooit heb meegemaakt! Echt elke bestuurder ging met de vier pinkers op op de pechstrook staan omdat het echt té onveilig was. Ik was bang dat ik plots langs een oprit zou rijden, de wagen naast mij niet zou zien en zo een ongeval zou hebben. Eventjes zweten haha! Acht uur later kwamen we dan aan aan ons hotel: Hotel Linger.

Ik heb expres een hotel gekozen met zwembad, want wie gaat naar de zon zonder zwembad? Not me! Het is echt supertypisch van de streek (en ook Duits volgens mij) dat de kamers vaak zeer degelijke, maar heel oude meubelen hebben. Dat is omdat Duitse mensen (vooral de oudere generatie denk ik 😉 ) graag investeren in iets duur, maar lang meegaat! Het was ook grappig omdat in de streek alles Oostenrijks en Duits aanvoelt in plaats van Italiaans.

Dat het er zo Oostenrijks uitziet is omdat de provincie Zuid-Tirol eigenlijk een deel was van Oostenrijk en na de Eerste Wereldoorlog is “gegeven” aan Italië. Vandaar dat de mensen in de provincie tweetalig Duits-Italiaans zijn (of toch zich in beide talen kunnen redden).

We hadden een supermooi uitzicht op ons balkon! Het hotel ligt tussen de wijn- en fruitgaarden en in de verte zie je dan de bergen! Wel grappig, omdat we de bergen niet gewoon waren dacht ik elke ochtend dat het super grijs weer was, tot ik mijn hoofd eens buitenstak op ons teras en toen zag dat het stralend weer was (of toch niet zo erg als eerst gedacht) 😉

Omdat ons hotel eigenlijk geen eten meer voorzag toen we toekwamen, zijn we nog gaan eten bij pizzeria Gaiser. Mijn lief zei toen we vertrokken: nu gaan we toch eens ECHTE GOEDE pizza gaan eten, maar toen zei mijn zus dat echte goede pizza meer in het Zuiden is te vinden, maar deze pizzeria was ook best lekker! Ik nam bruchetta want ik was enorm wagenziek van het rijden (waarop mies “ik heb geen last van wagenziekte hoor” niet geanticipeerd had) dus nam ik bruchetta die mij zeer goed gesmaakt hebben (en ik zelfs een jaloerse blik aan de overkant van de tafel zag). En we kregen van onze babysitters (mijn kat is mijn baby, laat mij) af en toe schattige updates!

Op maandag deden we waarvoor we echt naar Italië kwamen … na twee jaar kon ik eindelijk mijn zusje zien! Mijn zusje is namelijk verhuisd naar een dorpje in de buurt vanwaar we verbleven dus we konden een hele week fijne uitstapjes doen! Zoals wijnproeven!

We gingen naar het wijndomein van Thomas Niedermayr waar we een rondleiding kregen en zo’n zeven wijnen proefden! (En dat helemaal voor niks). We kregen ook een uitleg over hoe ze aan grondbeheer doen en hoe ze hun wijnbouw op een bio-manier doen!

We namen dan ook een paar flessen mee naar huis: de Summ (dat is een aperitiefwijn) en de rode wijn. Het waren best prijzige flessen (12,50 EUR voor de aperitiefwijn en 24 per fles rode), maar doen wel graag eens een goede fles wijn open als er volk is (of iets te vieren is) en dit zijn onze favoriete souvenirs van op reis (naast veel leuke foto’s ;-)) ! Helaas zijn de wijnen niet verkrijgbaar in België, maar als je toch in de buurt bent en je houdt van een glaasje goede wijn, neem zeker eens een flesje mee!

Op maandag gingen we eens kijken in het winkelcentrum twenty in Bolzano (de stad vlakbij) omdat ik de oplaadkabel van mijn sporthorloge was vergeten (en ik hou van mijn stappen tellen), maar helaas verkopen ze dat daar niet. Het begon daarna te regenen en van de lange rit van zondag waren we nog steeds wel een beetje afgemat. We gingen terug naar ons hotel en genoten daar van een heerlijke pasta carbonara.

Op dinsdag stapten we opnieuw in de auto: richting Verona. Het was er echt heel warm (32°C) en ik heb twee uren ziek als een hond (wagenziekte) in de auto gezeten. We vonden parkeerplaats aan het kasteel van San Pietro, dat ik graag eens had bezocht, maar eigenlijk hebben we een half uurtje rondgelopen in de stad en ons op een terrasje gezet en daar iets gedronken. Het was wel best gezellige stad denk ik, maar ook druk en vooral heel warm. We besloten dan maar terug te rijden naar ons hotel, maar onderweg hadden we nog een stop ingepland:

Het Gardameer! Ik denk als we nog eens terug gaan naar de regio dat we misschien hier ook een paar keer overnachten. Het is er aan de noord-kant blijkbaar ideaal om te gaan windsurfen en andere watersporten, dus dat lijkt mij wel leuk! Ook zijn er aan de kant van het meer heel wat dorpjes… Ik denk dat we ons veel meer hadden geamuseerd als we een uitstapje naar het Gardameer hadden gedaan in plaats van naar Verona!

Op woensdag deden we van luilekkeren. Ik las ongeveer vijf paginas in mijn boek, deed dutjes in de zon, dutjes in de schaduw, sloeg een babbeltje met mijn zus (die bij ons mocht hangen, très lief van de hoteleigenaars), ging eens zwemmen, zat eens in de jacuzzi, en voila, de dag was gepasseerd. Ik voelde wel dat ik dit echt eens nodig had, gewoon eens uitrusten, niet te veel in de auto zitten en een beetje boos kijken naar kleine kinderen die niks leuker vonden dan bommetjes in de zwembad te doen (mopje, ik was zelf best wel ook zo een kind haha).

(Take me back, please amai).

Op woensdagavond hadden we gereserveerd bij Gasthof Jäger. Amai, we hebben echt ZO goed gegeten! Het eten was ook zo mooi gedresseerd en de prijs viel echt mee voor de kwaliteit van het eten! Het restaurant bevindt zich helemaal bovenaan een bergweg met haarspelbochten, dus hoewel het maar +- 20 kilometer van ons hotel was, deden we er een half uur over (inclusief lichte paniekattackjes als we een andere wagen moesten kruisen). Er waren trouwens superschattige hertjes te zien aan het restaurant en aangezien we helemaal bovenaan een “berg” zaten, hadden we ook een heel mooi uitzicht over de omgeving!

Op donderdag deden we om onze vakantie af te sluiten een wandeling naar de ice holes. Het was een wandeling die we terugvonden in de lokale wandelgids. Het was een route van ongeveer vijf kilometer, echt ideaal! Het waren twee stukjes dat eventjes wat energie vroegen, maar uiteindelijk ging het allemaal vlotjes. Het gesteente zorgt ervoor dat als je in de buurt ben het plotseling best fris wordt en het is best vreemd om een truitje aan te trekken wanneer het 27-28°C is!

We sloten onze dag af met nog wat hangen aan het zwembad en aten een schotel charcutrie/kaas als laatste avondmaal! De volgende ochtend stonden we om 7u paraat, zodat we na ons ontbijtje konden vertrekken naar huis. Zo’n 11u rijden later (tegen half 11 ‘s avonds) kwamen we dan thuis en was er iemand héél blij ons terug te zien (en insgelijks). Het was echt een heerlijke reis en stiekem hoopte ik dat het toch nog net iets langer duurde!

Voor als nieuwsgierig bent naar Zuid-Tirol:

  • Hotel Linger, an der Weinstraße BZ IT, Von Naunweg, 21, 39057 Girlan, Südtirol, Italy;
  • Pizzeria Gaiser, Via Ronco, 3, 39057 Cornaiano BZ, Italy;
  • Wijngoed van Thomas Niedermayr, Str. Castel Palù, 1, 39057 Appiano sulla strada del vino BZ, Italy;
  • Parking Panorama (Gardameer), Via Pescicoltura, 13, 38069 Nago-Torbole TN, Italy;
  • Gasthof Jäger, Apolloniaweg 5, I-39010 Sirmian / Nals, Südtirol (ITALY)
  • Ice holes Eppan,

© 2021 — madebyines

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

15 / 09

Irene wrote Reply

Haha amai, zo lang rijden met wagenziekte, das gene cadeau. Gelukkig was het toch een zalige reis! De foto's zien er ook allemaal heel mooi uit :)

Cancel comment