Wandelen rond het meer van Bütgenbach

14 / 03

Eind februari gingen we wandelen rond het meer van Bütgenbach met vrienden. Toen was het nog dat we maar met maximum vier buiten mochten, we namen ook het zekere voor het onzekere en reden met twee auto’s (ondanks we echt op vijf minuten van elkaar wonen). Het meer van Bütgenbach kende ik van vroeger, omdat ik soms op wandelvakantie ging en ik geloof dat ik daar een paar keer ben gaan wandelen. Fijn om (nog eens) herinneringen op te halen.

De omgeving is wel heel mooi! Ondanks dat het een aangelegd meer is, voelt het niet zo artificieel. Ik denk dat het er touwens tijdens de zomer heel fijn vertoeven is. We deden een wandeling van 10 à 11 kilometer, de wandeling rond het meer. De wandeling start op de parking van de nabijgelegen camping (echt héél erg veel parkeerplaats, handig). Het is een beetje zoeken naar waar je moet gaan, maar eigenlijk kan je niet verkeerd lopen gezien de aanwijzers de wandeling in beide richtingen aanduiden.

Ik herinnerde mij vooral van het meer de stuwdam, die best impressionant was, maar viel dat eventjes tegen. Alles was veel kleiner dan ik mij herinnerde (typisch), maar los daarvan: toch eens leuk om boven te lopen. Wij deden de wandeling trouwens in de richting dat we de stuwdam op het laatste zagen.

Het is vanaf Gent iets meer dan twee uur rijden en om te parkeren geef je gewoon de camping Worriken in. Het is een fijne wandeling rond het meer, zeker als het een beetje mooi weer is. Ik vond het ook een ideale afstand om samen te doen: het was een ideale duur en afstand om goed bij te babbelen zonder dat we uitgebabbeld waren. Het was alweer een fijne dag die ik graag nog een beetje verder koester.

© 2021 — madebyines

0 comments on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie