Oreo cake

13 / 03

Met -eindelijk- terug een oven in onze keuken, kan ik weer aan het bakken! Bij onze keuken kregen we een waardebon voor de webshop van onze keukenmaker omdat we vrienden hadden aangeraden en daar kocht ik een tulband vorm. Op zoek naar nieuwe recepten om eens uit te proberen, kwam ik op de oreo-cake van Rutger bakt.

Het was alleszins geen moeilijk recept (en zo heb ik het graag!) Het enige wat ik vond was dat het deeg precies heel vochtig was en ik was bang dat ik iets verkeerd had gedaan, maar de oven op boven-en onderwarmte op 160°C en voor 1:05u in de oven en klaar was de cake! Daarna stak ik hem even in de ijskast om af te koelen en zodat de room bovenop niet te veel zou smelten.

Ik heb mijn cake gemaakt met de kleine oreo koekjes (oreo crunchies heet dat blijkbaar) in plaats van normale koekjes en ik moet zeggen, ze in stukken hakken is dankzij mijn foodprocessor (beste kerstcadeau ever!!) echt iets van niks. De kleine oreo koekjes breken ook gemakkelijk voor de versiering.

Het recept van de oreo-cake vond ik alleszins fijn om te maken en de cake werd heel goed gesmaakt, voor herhaling vatbaar!

© 2021 — madebyines

0 comments on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie