Februari 2021

28 / 02

Gek dat er alweer een maand voorbij is! De dagen en weken blijven voorbij komen. Het was een drukke maand (werkgewijs), maar dat vond ik heel fijn! Ik vind het heerlijk om mij dag na dag in mijn werk vast te zetten en verschillende puntjes van mijn to-do-lists af te strepen. Toegegeven, ik heb ook wel eens zin in vakantie, maar tegelijk bedenk ik mij ook dat het nu zonde is om eens vakantie te nemen: waarom zou ik nu vakantie nemen als er “niks” kan…

In de eerste week van februari werd -eindelijk- onze keuken volledig geïnstalleerd. Behalve onze oven (typisch) hebben we nu alles. Dat betekent nog (minstens) een week nog niet bakken. Ik tel echt af tot wanneer ik terug aan het bakken kan …

Verder heb ik deze tip om lekkere chocomelk te maken (denk ik) ooit gezien bij Nikki van the ginger diaries. Wanneer de pot choco op is (en geloof mij, met een lief dat elke dag choco op de boterham smeert, gaat dat snel …), dan kook ik een beetje melk, giet het in de bokaal, schudden maar en klaar is de lekkere chocomelk!

Toen onze oven er was, had ik natuurlijk zin om te bakken. Ik maakte voor het eerst Madeleintjes, maar IEMAND (not me) heeft mijn bakvorm verlegd, waardoor ik geen “mooie” vorm had. Ik heb eens geprobeerd met cupcake vormpjes en dat werkte wel oké. Het was alleszins een smakelijk recept want de caejes proefde net zoals echte madeleines!

In het laatste weekend van de maand hadden we ook afgesproken om te gaan wandelen, dus bakte ik lekkere koekjes met witte chocolade en macademia noten. De eerste koekjes liet ik net iets te lang bakken, omdat ze niet echt “bruin” zijn als ze klaar waren, maar ze hebben een beetje tijd nodig om uit te harden. De tweede batch was dan iets lichter en veel beter! De koekjes zorgden tijdens het wandelen voor de nodige energie!

Valentijn vierde we met een brunch! Het heeft alleszins gesmaakt en het was eens een fijne afwisseling in het weekend. Zo eens een andere zondag dan alle andere dagen. En natuurlijk mocht de coupe fleure niet ontbreken : een beetje cava met Roomer, superlekker!

Ennnn … tadaa!! Onze keuken is af! We zijn supertevreden. Ik ben vooral blij terug een oven te hebben!

En om te sluiten gingen we met vieren gaan wandelen rond het meer van Bütgenbach. Een tour van zo’n tien kilometer, echt perfect! Dankzij de roadtrip van twee uur heb je het gevoel eventjes op vakantie te zijn en dan het zonnetje dat van de partij was … echt superfijn! (Over de wandeling binnenkort meer!)

En verder bleef ik lopen (behalve in die ene week dat het echt extreem koud was…) en zoals jullie kunnen zien begon ik weer aan bakavonturen van zodra ik kon. In maart staat er (alweer) weinig op het programma, maar ik krijg veel energie van de dagen die langer worden en ik kan niet wachten tot het nog iets warmer wordt om weer met een zomerjas buiten te kunnen!

© 2021 — madebyines

0 comments on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie