Wandelen in de Kalmthoutse heide

01 / 02

De enige manier tegenwoordig om vrienden te ontmoeten, is door samen een wandeling te maken. Daarom besloot ik om met drie vriendinnen af te spreken om te gaan wandelen en nog eens bij te babbelen. Gezien het al vier maand geleden was dat we elkaar zagen was er veel om over bij te babbelen.

We besloten om naar de Kalmthoutse heide te trekken. Gezien we ons aan relatief andere kanten van het land woonden, lag de Kalmthoutse heide ongeveer in het midden. Het grenspark ligt zowel op Belgisch als Nederlands grondgebied en gezien de huidige maatregelen (je mag niet over de grens voor toeristische verplaatsingen) dus was het een beetje zoeken of we wel konden gaan.

Gelukkig was er wandeling schaap! Deze wandeling bleef volledig binnen Belgisch grondgebied en is zo’n 8,9 kilometer lang. De website geeft de suggestie om de parkeren “parking Zuid”, maar deze ligt zo’n 20 minuten wandelen van een kruising met wandeling schaap. Beter parkeer je op de parking aan ‘De Vroente’ (het bijenteeltmuseum bevindt zich daar ook). Je hebt aan de parking trouwens een toeristisch centrum waar er zich toiletten bevinden, handig!

In het natuurgebied kom je echt vanalles tegen : heide, maar ook stukjes bos en zandgebied. De wandeling passeert ook langs een uitkijktoren van 25 meter die je kan opklimmen. Helaas was dit voor ons op het einde van de wandeling en hadden we geen fut meer om deze te beklimmen, maar ik denk dat het wel een heel mooi uitzicht geeft over de heide, want tijdens de wandeling kan je hem al van ver spotten.

Vanaf Gent is het ongeveer een uur en een kwartier rijden, wat goed meevalt! Alleen moet je over de Antwerpse ring, dus hou rekening met mogelijke vertragingen 😉 .

© 2021 — madebyines

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

02 / 02

anne wrote Reply

Oh dat ziet er mooi uit! En een goed idee, een wandeldate met vriendinnen. Dat ga ik ook eens inplannen :)

Cancel comment