Januari 2021

31 / 01

Januari 2021 is alweer voorbij. Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd vooruit gaat. Het is een cliché, maar zo voelt het wel echt aan! In 2021 werd er alvast gewandeld, getekend en gegeten.

We maakten een sneeuwwandeling en ik besloot daarbij een doodle te maken en die om te zetten in een tekening. Daarbij kan ik al één doodle en één wandeling afvinken van mijn lijstje voor 2021.

2021 werd alvast met lekker eten ingezet. Zo bestelden we een jinglebox. Dit was een samenwerking tussen Franz Gustav, Publiek en Astroboy, zodat we voorzien waren van hapjes, soep, hoofdgerecht, dessert én brunch de dag erna. We hebben er echt twee volle dagen van kunnen eten dus het was echt de moeite. (en onze kat had zijn neus in de kaasjes en de makreelmousse gestoken wanneer we eventjes de andere richting uitkeken).

Ook in de eerste week van het jaar werd al gebakken : ik maakte een super lekkere yoghurtcake met citroen van Jeroen Meus en een broodmix, omdat we vaak vergeten brood te kopen in het weekend. Toch al mijn voornemens goed begonnen.

In week twee heb ik gelukkig weer gebakken! Het werd alweer een broodmix (dit keer van de Aldi) en ik maakte ook een mix voor naanbrood, dat we combineerden met een recept dat ik voor het eerst maakte : Naanpizza, waarvoor ik dus zelf mijn naanbrood maakte en ook de Yazarra maakte ik zelf (ik ben iemand die nogal slecht recepten leest dus heb ik de pijnboompitten meegemixt in plaats van erop gestrooid).

Ik maakte ook eens wat fruitsla, smaakt altijd en in de winter kunnen we altijd wat extra vitamientjes gebruiken!

Verder is deze week onze keuken uitgebroken (dus nu hebben we enkel nog maar onze gootsteen en vuur en nul kastruimte) omdat de aannemer komt voor de voorbereidende werken. Tegen het einde van week vier (dus nog tien dagen ongeveer) en we hebben normaal gezien onze nieuwe keuken!

In week 3 en 4 gebeurde eigenlijk niks speciaals. Ik moest alweer wachten met bakken want we hebben nog steeds geen oven (hij werd nog niet meegeleverd) dus moet ik wachten tot ze het werkblad in de keuken plaatsen voor ik weer kan bakken. Gaan lopen deed ik wel en ik kreeg best wel veel werk dus ben ik zeer gefocust op mijn werk.

We begonnen ook te kijken naar de weekenden. Ik herinner mij nog dat ik naar het eerste seizoen wou kijken, maar dat dan uit mijn hoofd is gegaan. We zijn beginnen kijken naar het tweede seizoen en keken het eerste seizoen uit en werden stil. Wat een eenvoudig concept, maar echt een prachtig programma! Ik kan het iedereen aanraden om te kijken (dit kan je trouwens via vrt nu).

Oja, we hadden trouwens miserie met een foute bestelling waar de retour maar op zich bleef wachten, de telefoon niet (meer) werd opgenomen en onze e-mails onbeantwoord bleven. Een beetje gegoogle naar de Nederlandse wet koop op afstand, een simpele ingebrekestelling et voila, de woorden “zien wij ons genoodzaakt verdere stappen te ondernemen” (of iets in die zin) doet wonderen : want binnen vijf minuten kregen we een mailtje dat ze ermee bezig waren. Typisch. (Alhoewel de coördinatie met het ophaal bedrijf rampzalig is, want ze gingen al driemaal langskomen en we hebben nog niemand gezien…)

Ik ben nog steeds ZO blij dat we de keuze hebben gemaakt om een kat te adopteren. Het is best wel fijn om als je moet thuiswerken een co-working buddy te hebben (ook al doet hij veel dutjes terwijl jij dat niet mag).

Onze keuken onderging deze maand al een redelijke grote transformatie. Van afwassen in een teiltje omdat de keuken helemaal was uitgebroken naar een half-geïnstalleerde keuken (nu wachten we nog op de oven (voor het gat rechts), het werkblad en gootsteen moeten nog geïnstalleerd worden. En daarna zijn een paar afwerkingen die nog moeten gebeuren, maar ik tel af tot het moment ik weer kan bakken in mijn oven, want zonder oven om te bakken, voelen mijn zondagen zo leeg aan.

Ik kocht een paar dingen op vinted, zoals een mooi bloesje met citroenen voor de zomer van het merk Dear Creatures (wat volgens mij niet meer bestaat, maar ik heb er een paar stuks van en ik vind het zo een fijn merk!). Een keepcup, voor als we gaan wandelen en koffie mee willen in de auto (iets milieu vriendelijker dan al die wegwerp bekers). Een keepcup kost ongeveer 25 euro nieuw en op vinted vind je er voor 6 euro, dus dat vond ik fijn! En ten slotte een leuk truitje van Xandres, waar ik héél blij mee ben!

En om de maand te eindigen ging ik nog eens gaan wandelen! Dit keer in de Kalmthoutse heide. We stapten zo een 10 kilometer en binnenkort lees je er meer over!

© 2021 — madebyines

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

01 / 02

Irene wrote Reply

Heeee ik had gemist dat je terug schrijft Ines! Tof overzicht van je maand. Ik hoop ook dat je snel een oven hebt want ik zou ook niet weten wat doen anders. Ook grote fan van Vinted trouwens. Dat citroenenbloesje vind ik super tof en zou ik zelf ook kopen. Ik ga het merk eens opzoeken :)

Cancel comment