Wandel Wishlist

10 / 01

Nu ik als ‘doel’ heb gesteld om twaalf keer te gaan wandelen (als in : we maken er eens een daguitstap van), vond ik het wel een leuk idee om eens een paar plaatsen op te lijsten waar ik graag eens zou gaan wandelen. De hoge venen en het bos in Libramont heb ik al kunnen ontdekken, maar waar zou ik graag zelf eens op avontuur gaan?

Dichtbij

Ninglinspo-rivier

Op instagram zag ik de wandeling rond de Ninglinspo-rivier langskomen. Het ziet er een wandeling uit die wel stevig in de benen te voelen zal zijn, Er zijn verschillende wandelingen die zijn aangeduid met tekens, wat zeker handig kan zijn als je zoals ik geen talent bent met de kaart.

Helaas is de streek een beetje slachtoffer van zijn eigen succes en is de toegang tot de wandeling momenteel afgesloten voor het grote publiek. Geen nood! Wanneer je minstens één overnachting in de buurt hebt geboekt, dan kan je er wel fijn gaan wandelen. Misschien overwegen we dit dan binnenkort, zodat ik mijn eerste weekendje weg van het jaar kan afstrepen!

Ben je benieuwd naar enkele ervaringen? Lees dan eens lookingaround.be en bij Bart Caers.

Kalmthoutse Heide

Op de grens met Nederland is het natuurpark de Kalmthoutse Heide te vinden. Elk jaar zie ik prachtige foto’s passeren van mensen die gaan wandelen in het natuurgebied en dat zet aan om ook eens te willen gaan wandelen! Vanaf Gent is het zo’n dik uur rijden, dus is het eigenlijk ideaal voor de wintermaanden.

Er zijn wel vijfentwintig wandelroutes die je kan volgen, dus ik denk zelfs dat éénmaal gaan naar de Kalmthoutse Heide niet zal volstaan! Naast het natuurpark ligt trouwens het Arboretum van Kalmthout, wat eveneens op mijn wishlist staat om te bezoeken!

Benieuwd naar ervaringen? Lees meer op M Schouten en Expeditie Kram.

Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen, ofwel de streek rond Oudenaarde en Ronse heeft volgens mij heel wat te bieden. Zo zijn er verschillende bossen te vinden, zoals het Kluisbos en het Muziekbos, waar er tal van wandelroutes zijn.

De Vlaamse Ardennen zijn een streek waarvan ik niet snel denk “amai ja, daar wil ik graag eens naar toe om te wandelen”, maar ik denk dat er wel best heel wat te ontdekken valt! Het moet niet altijd de Ardennen in Wallonië zijn waar er moois is om te wandelen, daarom heb ik deze ook op mijn wensenlijstje gezet!

Enkele blogs over wandelen in de Vlaamse Ardennen vind je op get out of town, reismicrobe en Soms ook heimwee.

Bloesemwandeling

Elk jaar, wanneer de peren- en appelbomen in bloei staan, zie ik prachtige foto’s hiervan voorbij komen. Vooral in de streek rond Sint-Truiden en Haspengauw zijn zogenaamde bloesemwandelingen niet onbekend. Het bloesemseizoen is er meestal in april.

Naast wandelroutes worden er ook fietsroutes uitgestippeld. Fijn voor als je niet zo’n wandelaar bent.

Meer lezen doe je bij travelchecker en Explauradise.

Iets verder

Yosemite

Op mijn grote wishlist staat een bezoek aan Yosemite. We hadden verre en onzekere plannen om misschien in 2020 een roadtrip in Amerika te maken (thank god dat we daar niet aan gewaagd hebben). We droomden alvast van een hike door het nationaal park van Yosemite.

Trolltunga

Tien jaar geleden ging ik op reis door Noorwegen. Daar hebben we toen de wandeling naar de Preikestolen gedaan, wat echt heel mooi was! Spijtig genoeg waren we nogal laat begonnen aan de wandeling en was mijn conditie niet zo denderend dat ik de top niet heb gehaald (reden te meer om nog eens terug te gaan). Graag zou ik de wandeling naar de Trolltunga eens doen, maar welke van de twee wandelingen je ook doet, op het einde wacht alvast een adembenemd uitzicht!

Naar de bergen

Ten slotte lijkt het mij heerlijk om eens op wandelvakantie naar Oostenrijk (of Zwitserland, Frankrijk … whatever!) te gaan. In de zomer gaan wandelen in de bergen, zo fijn! Het doet mij denken aan de kampen van de mutualiteit waar ik mee meeging, waar we dan een trektocht van twee dagen deden (één dag om tot boven op de berg te geraken en de volgende dag volgde de wandeling naar beneden). Het lijkt mij wel leuk om dit eens opnieuw te doen!

Heb jij trouwens nog fijne wandelingen gedaan? Waar moet ik echt eens gaan wandelen? Drop zeker een link naar je blogposts (of andere tips), want ik kan alle inspiratie gebruiken!

© 2021 — madebyines

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

16 / 01

anne wrote Reply

Ah Yosemite, daar zou ik ook graag eens wandelen :) En Noorwegen lijkt me ook prachtig om te ontdekken, ik ben er nog nooit geweest.

Cancel comment

16 / 01

Ines wrote Reply

oooh Noorwegen is echt de moeite, kan ik ten zeerste aanraden!

Cancel comment