Wandelen in Libramont

03 / 01

De eerste wandeling in 2021 is al een feit. De Hoge Venen werden afgelopen weekend gesloten wegens té grote drukte, maar gelukkig waren we daar vorige maand reeds geweest. Ik zocht alternatieven voor een sneeuwwandeling te maken en zo kwam ik uit op Libramont, niet al te ver van Bastogne.

Vanaf Gent is het een kleine twee uur rijden naar Libramont, via Brussel en Namen is het best gemakkelijk te vinden. Vanaf de autostrade is het startpunt van het bos ook niet moeilijk te vinden: zo’n kleine tien minuten en we waren al geparkeerd en konden onze stapschoenen aantrekken.

We volgden de wandeling van hikes and mountains (voor een deel). In hun blogpost vind je ook een link naar een GPX-bestand van hun wandeling. Daarvoor downloadde ik de applicatie GPX viewer, maar helaas zagen we hierop onze eigen locatie niet, dus moesten we een beetje aan padvinden doen. De (of eerder … een) ingang van het bos vinden had voor ons al een paar voeten in de sneeuw, maar uiteindelijk vonden we toch het juiste pad en konden we onze wandeling beginnen!

Het had flink gesneeuwd in de buurt, maar gelukkig waren autosnelweg en de wegen naar waar we geparkeerd stonden vrijgemaakt. In het bos vertrouwden we op de voetstappen van de wandelaars die ons voorgingen en ons oriëntatiegevoel op onze telefoon. Af en toe moesten we zelf een ons pad maken, waardoor de sneuw soms tot in onze wandelschoenen viel.

Het was een vrij bewolkte dag, gelukkig kwam af en toe de zon door, waardoor het feeërieke landschap nog magischer werd. We stapten niet de volledige wandeling uit trouwens, we besloten om de kleine lus af te snijden gezien we anders té lang zouden stappen.

Er was ook een klein stukje hindernissenparcour langs een beekje. Goed ingepakt waren we trouwens ook, wat we konden gebruiken met temperaturen rond het vriespunt. Ik draag om te wandelen in de winter vaak een hardloop-legging, want ik krijg het wel snel warm eens ik begin te stappen.

Ook waren er reeds enkele sneeuwmannen die we onderweg tegenkwamen. Ik had graag mijn eigen sneeuwman gemaakt, maar helaas vond het Lief dat geen goed idee. Jammer…

Alleszins, het waren een fijne veertien kilometer in de benen. Zo is mijn eerste wandeling in 2021 ook volbracht, nog elf te gaan! En de beloning volgde achteraf: met een tankstation-koffie (want jammer genoeg zijn cafés en restaurants niet open) om lekker op te warmen tijdens de rit naar huis.

© 2021 — madebyines

0 comments on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie