Kei-ongesponserde Disneytrip

07 / 08

Na een maand of twee Disney-stickers sparen bij de Carrefour (#PlakDeAlbumsVol), was het tijd voor onze koffers in te pakken en een weekend lang doldwaze avonturen in Disneyland te beleven. Dankzij de actie (en onze vier volgestickerde albums) hadden we één park per dag voor 65 euro per persoon. Het plan was om op vrijdagavond na het werk te vertrekken, al te overnachten in een Disney hotel zodat we zaterdag niet om vijf uur ‘s ochtends moesten opstaan om daarna nog een hele dag rond te lopen in het park. Tegen elf uur ‘s avonds kwamen we dan toe in ons hotel Santa Fé waar we de lokale bar nog eens ontdekte om dan te gaan slapen. We boekten trouwens het hotel zonder toegangstickets via Expedia waar we 435 euro voor twee nachten voor vier betaalden. Met onze toegangtickets erbij, kwamen we dus op 173,75 euro per persoon voor een weekend, via de Disney website wel was het echt crazy veel duurder.

Cave of the dragon — Disneyland Parijs

Dag één: Disneyland

Op dag één besloten we het grote Disneyland park te doen, aangezien dit park open was tot 23u en we nog een nachtje bleven slapen. We maakten gebruik van de extra magic hours (die je krijgt als je in een Disney-hotel sliep) en dus konden we al vanaf 8u30 in het park. Het beloofde trouwens een superwarme dag te worden (temperaturen 30 – 35°C) en om tien uur was het al puffen.

Het is aangeraden om fast passes te gebruiken, dit zijn bepaalde attracties waar je je toegangsticket kan scannen en dan krijg je een bepaald timeslot om op de attractie te gaan, dat maakt de rij heel wat korter. We deden dit voor BUZZ Lightyear en de Spacemountain (bij die laatste zeker aan te raden, om 15u gingen we om de fast pass en het tijdsslot dat we kregen was al 20u30).

Het werd een superfijne (maar ook heel warme) dag met als hoogtepunt de Disney-parade (ik wist niet dat ik nog ZO enthousiast over iets kon worden). Daarnaast is de illuminations show en vuurwerk op het einde van de dag (om 23u voor het kasteel) zo erg mooi. Indien je al geweest ben, deze Spotify lijst zal zeker wel herinneringen terugbrengen 😉 .

Andere hoogtepunten waren de thunder mesa (superleuke achtbaan die best wel lang duurt!), spacemountain (waar we in het allereerste karretje zaten, superleuk om het zo te ervaren!) en Buzz lightyear. En natuurlijk ben je niet in Disneyland geweest als het liedje van it’s a small world niet urenlang in je hoofd blijft zitten na de attractie ;). De minpunten? Het eten is daar wel echt héél triestig, ik was blij dat we nog wat sandwichen bijhadden en ik was blij dat we terug thuis waren en weer lekker konden eten. Het enige lekkere eten (volgens mij) is te vinden in de duurdere restaurants, maar daar betaal je je dan weer blauw.

Kasteel Disneyland Parijs
Disney parade  — Disneyland Parijs
Alice in Wonderland Doolhof — Disneyland Parijs

Dag twee: Studio’s

Op de tweede dag hebben we besloten geen gebruik te maken van de extra magic hours, of ja, we waren ‘s ochtends gewoon te laat klaar om nog veel extra tijd te hebben 😉 . We besloten om direct een fast pass voor ratatouille te halen en gaan aanschuiven bij de crush coaster. Indien je gebruik maakt van de extra magic time (of op tijd bent…), ga dan zeker als eerste naar de crush coaster. Deze is namelijk superpopulair en heeft geen fast pass rij, dus je moet hier wel gaan aanschuiven.

Het minder toffe aan de studio’s is dat het veel minder groot is dan het Disneyland park, dus het zijn sowieso veel langere rijen. Waar we in het Disneylandpark twintig tot veertig minuten per attractie kwijt waren, is het vaak wel meer dan een uur aanschuiven (bij ratatouille was het zelfs 110 minuten aanschuiven) en dan voelt het alsof je een hele dag niet vooruit gaat.

Doordat het Lief zichzelf niet zo lekker voelde, zijn wij op een terrasje in de Disney village gaan zitten, terwijl onze reisgezellen nog de rock-and-rollercoaster en de tower of terror bezochten. Terwijl deed ik nog aan souvenirs en kocht voor ons een kerstbal en de twee Starbucks tassen van de you-are-here-collectie. We besloten dan rustig naar huis te vertrekken, want we hadden nog een paar uurtjes auto voor de boeg en op die manier konden we nog een beetje bekomen van ons fijn weekendje weg!

Disneyland kerstbal - frank & frey
Starbucks you are here - disneyland paris
Starbucks you are here — Parc walt disney studios

© 2019 — madebyines

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

08 / 08

Irene wrote Reply

Za-lig! Ik zou er ook ooit wel eens willen geraken maar ik vind het echt heel duur. Wat jullie betaald hebben is dan weer super goed te doen dus ideaal dat die actie er was :) Ik zou wel gek worden van al dat wachten maar het is daar waarschijnlijk zo mooi dat het meevalt. Die tassen die je hebt gekocht zien er ook heel mooi uit ^^ Leuk aandenken!

Cancel comment