Fijns in mijn kast: People tree

01 / 05

Fair fashion is al lang geen ‘geitenwollensokken’-kledij meer, zoveel is zeker, maar welke merken zijn nu echt ‘heel fijn’ en welke merken gebruiken gewoon de façade van sustainable te zijn? Ik probeer een blik te werpen op de merken die te vinden zijn in mijn kleerkast en diegene eruit te halen die de moeite waard zijn om te bekijken indien je eens ‘een ander merk zoekt’.

People tree hoeft volgens mij geen introductie meer: het is een merk dat ontstaan is in 1991. Het merk zet in op faire arbeidsomstandigheden en probeert zo veel mogelijk ecologisch verantwoorde materialen te gebruiken. Dit merk heeft een grote rol gespeeld als voortrekker van fair fashion en was in het Verenigd Koninkrijk zelfs het eerste fair trade merk!

Arbeiders aan het werk voor People Tree

Fair trade?

Allereerst, wat heel fijn is, is dat People tree op zijn website de bedrijven noemt waarmee het samenwerkt. Fair trade voor hen betekent deftige werkomstandigheden, faire handelsomstandigheden voor de boeren en de arbeiders in de fabrieken. Er wordt voor gezorgd dat arbeiders toegang krijgen tot gratis zorg, kinderopvang en een pensioenplan.

Het materiaal waarmee de kledij wordt gemaakt is duurzaam en natuurlijk. Er worden geen pesticiden gebruikt en daarnaast worden de gewassen niet besprenkeld met enorm veel water. Als laatste voorbeeld worden de kleren gekleurd met natuurlijke verf in plaats van verf op chemische basis.

Wil je meer weten over de sustainability van People tree? Lees dan ook de rating van rank a brand (het krijgt een C-label) en van good on you (great label)

Favorieten uit de collectie

Collectie

Ik vind dat je bij People tree vanalles vindt: fijne basics, maar tegelijkertijd dingen die eruit springen (vooral op patroon-gebied van de stof). Het is natuurlijk niet voor fashionista’s die mee willen zijn met de laatste trends, maar als je iets degelijks zoekt dat je een paar seizoenen lang kan dragen zonder dat het “uit de mode” is, dan kan je bij People Tree zeker terecht. Een paar favorieten vanop de website:

Prijs

Ik vind dat het er een beetje vanaf hangt waar je oog op valt: als je de collectie met V&A heel erg mooi vindt, dan ga je wat extra betalen, terwijl voor de basics de prijs in mijn ogen heel redelijk is! En als je eens loert naar de sale, dan vind je vast wel een mooi stuk aan een heel aangename prijs. In mijn kast is het merk trouwens heel goed vertegenwoordigd!

In Gent kan je People tree trouwens vinden bij Mieke (Burgstraat) en in Leuven bij The harvest club.

Bronnen

  1. Foto’s zijn met toestemming van de website van People tree, (29 april 2019)
  2. People tree, www.ecogoodies.nl, (1 mei 2019)
  3. Achtergrondfoto moodboard, www.unsplash.com, (1 mei 2019)

© 2019 — madebyines

1 comment on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie

01 / 05

ANNE wrote Reply

Mooi! Mijn voornemen is echt om meer fair fashion te kopen en ook wel iets meer tweedehands in plaats van altijd maar nieuw en fast. Dus dit is wel inspirerend! :

Cancel comment