Jersey bounce

10 / 05

Het merk Lush is zo één van die dingen die geen introductie meer behoeft. Ik gok dat er heel veel onder ons wel een Lush product in huis hebben. Ik weet nog goed de eerste keer ik een lush winkel liep: in het tweede middelbaar deden we een daguitstap naar Londen en tijdens het vrije ijd geldeelte kwamen we dankzij een vriendin in de Lush-winkel. Ik kocht toen een stuk Honey I washed the kids en voila: de liefdesverhouding met Lush begon.

Echter over de jaren heen minderde de liefde: ik vond dat de ingrediënten niet altijd zo fijn waren en don’t get me started on de prijs, zeker als je leeft van een studentenbudget (#treatyoself). Nu mijn haar kort is, wil ik er graag wat meer volume in. Ik was wel altijd tevreden van Big, dus liep ik toch nog eens binnen bij Lush en kwam buiten met wat de Lushie mij verkocht als een combinatie tussen Big en Curly Wurly. Ik ben benieuwd.

Foto van de verpakking

Ingrediënten

Handgewonnen Grof Zeezout — Natrium Laureth Sulfaat — Lijnzaadafkooksel — Honing — Fijn Zeezout (Maris sal) — Aquafaba — Glycerine — Laurylbetaïne — Gehydrolyseerd tarwe-eiwit — Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia) — Lavendelolie (Lavandula augustifolia) — Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum) — Perzische Limoenolie (Citrus aurantifolia) — Vers Citroensap (Citrus limonum) — Fair Trade Olijfolie (Olea europaea) — *Citral — *Limonene — Parfum

Voor zover ik kan lezen over de ingrediënten worden zowel het grof zeezout als het fijn zeezout in Europa uitgewonnen, dat vind ik goed: het product werd volgens de verpakking wordt het product samengesteld in Duitsland. Aquafaba is het kookvocht van kikkererwten, waarvan ik schrik (in de goede zin) dat dit gebruikt kan worden in cosmetica. Voor de rest zie ik veel olie, ook al komen deze ingrediënten onderaan het lijstje.

Er zit echter Natrium Laureth Sulfaat in de shampoo. Deze stof ken je misschien wel als SLES. Deze is verantwoordelijk voor het schuimen van de shampoo, net zoals het ervoor zorgt dat talg, dode huidcellen, zweet en ander vuil wordt losgeweekt en dat bij het uitspoelen van de shampoo ze mee in het doucheputje verdwijnen. Tegelijkertijd kan het zorgen voor irritatie op je hoofdhuid (want naast afval van je huid, kan het natuurlijk huidvet mee worden opgelost), dus als je een gevoelige hoofdhuid hebt, is het een goed idee om deze shampoo eerst eens te testen om te kijken hoe je hoofdhuid erop reageert (ik geloof dat je altijd een testertje kan vragen in de Lush).

Foto van de shampoo

Zintuigen

Ik ken veel mensen die zo’n pot van Lush niet zo praktisch vinden, maar ik vind dat juist wel! Ik vind bij shampoos of zeep in flessen of tubes dat er vaak véél te veel uitkomt. Bij deze shampoo kan ik gewoon een heel klein beetje nemen (ik denk dat ik elke keer een hoeveelheid ter grootte van een doperwt gebruik), deze goed verspreiden over mijn hand en inwrijven. Als ik te weinig heb, dan neem ik gewoon nog een beetje extra in plaats van dat de helft van de fles in de douche terecht komt. Natuurlijk heb ik het geluk dat we een doucherekje hebben en de pot kan staan, want als deze er niet was zou ik toch liever een tube hebben (of iets dergelijk).

De geur vind ik zelf aangenaam, maar ik besef dat het zo een geur is waar je ‘voor moet zijn’. Je ruikt frisse toetsen door de citroen en de honing is eveneens aanwezig. Door het zout is de textuur korrelig, maar ik vind dat je dat niet meer merkt eens de shampoo uitgewreven is over je haar.

Foto van de verpakking

En dan …

Ik vind wel dat mijn haar gevoed aanvoelt, maar aangezien ik elke keer conditioner gebruik, weet ik natuurlijk niet hoeveel het aandeel is van mijn conditioner daarin. Mijn haar leeft wel een beetje meer en het voelt wel alsof het iets beter onder controle is. Daarnaast is het wat lichter en bouncy.

De producten van Lush zijn niet goedkoop. Voor de pot Jersey bounce betaalde ik 19,95 euro (en er zit 300g in). Natuurlijk omdat ik véél minder gebruik dan wanneer met een fles kan ik er wel (veel) langer mee door, dus heft het zichzelf wel een beetje op. Natuurlijk als je graag van shampoo wisselt, dan komt het nog steeds duur uit. Een extratje bij Lush is als je vijf lush-potten terugbrengt dan krijg je een gezichtsmasker!

Conclusie

Ondanks de prijs, vind ik het wel een leuke shampoo. Echter bestaat de shampoo nog een groot deel uit SLES en dat vind ik minder fijn. Op zich ben ik er tevreden van, maar ik denk dat er toch nog shampoo’s zijn die beter bij mijn haartype passen en daar ga ik nog naar op zoek!

Bronnen

  1. Jersey bounce, www.lush.com (10 mei 2019)
  2. Natrium laureth sulfaat, www.waarzitwatin.nl (10 mei 2019)
  3. Sodium Lauryl Sulfate and Sodium Laureth Sulfate, www.cosmeticsinfo.org (10 mei 2019)
  4. Sodium Lauryl Sulphate en Sodium Laureth Sulphate, www.dr-jetskeultee.nl (10 mei 2019)

© 2019 — madebyines

0 comments on this post

Wanneer je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees de disclaimer voor meer informatie